Poštovani,

pozivamo Vas na dvodnevnu završnu konferenciju projekta SUPPORT „Sustavni pristup racionalizaciji potrošnje energije u zaštićenim zgradama“ koju u suradnji s Istarskom Regionalnom Energetskom Agencijom IRENA organiziramo u četvrtak i petak, 27. i 28. lipnja 2019. godine u Labinu, Gradska knjižnica Labin, Rudarska 1/A, s početkom u 9.00 sati.

Cilj konferencije je predstaviti mjere iz Akcijskog plana projekta SUPPORT. Prvog dana će biti predstavljene mjere koje su fokusirane na poticanje energetske obnove javnih zgrada, prije svega onih koje imaju status kulturne baštine. Jedna od mjera je integracija pojedinih oblika korištenja plave energije u proces obnove zaštićenih zgrada te se u sklopu konferencije održava i 3. regionalni laboratorij plave energije (BEL) Interreg Mediterranean projekta Maestrale. Drugi dan posvećen je financijskim instrumentima za financiranje energetskih i klimatskih planova, te potporama Istarske županije za konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva.

Konferencija se organizira u okviru provedbe projekta SUPPORT „Support Local Governments in Low Carbon Strategies“, u okviru Programa Interreg Europe kojemu je glavni cilj da poboljšanjem koordinacije instrumenata energetske politike i promoviranjem učinkovitijeg korištenja mogućnosti financiranja pomaže jedinicama lokalne samouprave u implementaciji održivih modela upravljanja energijom. U projektu sudjeluje 11 partnera iz 9 EU država, a Istarska Regionalna Energetska Agencija IRENA ima ulogu glavnog partnera. Ukupna vrijednost projekta koji se u 85%-tnom iznosu financira sredstvima programa Interreg Europe je 1.898.731,00 EUR.

Molimo sve zainteresirane da nam radi organizacijskih razloga potvrdite sudjelovanje na konferenciji putem e-maila: [email protected] najkasnije do srijede, 26. lipnja 2019. godine.

Veselimo se vašem dolasku.

S poštovanjem,

Elena Božac Čujić
v.d. pročelnice

Agenda i registracijski obrazac mogu se preuzeti ovdje:

https://www.interregeurope.eu/support/library/#folder=1770